Koprivničko-križevačka županija predstavila se u Marini Frapa u Rogoznici

U Marini Frapa u Rogoznici od 12. do 15. srpnja održani su Dani Koprivničko-križevačke županije. Bila je to prigoda da se nautičarima i ostalim gostima u marini predstavi dvadesetak obrtnika s područja Podravine i Prigorja. Uz degustaciju raznih podravsko-prigorskih delicija gosti marine su proizvode mogli i kupiti, a također su imali priliku kušati i specijalitete koje su u restoranu marine pripremale poznate kuharice Nikolina Lončar i Mirjana Šeb Čižmešija. Bogatim programom u marini se predstavilo i Društvo izvornog folklora iz Koprivničkog Ivanca, kao i tamburaški sastav „Kandelaberi“.

Sudionike manifestacije 13. srpnja je posjetio i župan Darko Koren, koji se također i zahvalio direktoru Marine Frapa Juri Mula na danoj prilici da se proizvođači iz Koprivničko-križevačke županije prezentiraju uglednim gostima u najuređenijoj hrvatskoj marini. Ovakvi sajmovi potrebni su našim obrtnicima kako bi se kod stranih gostiju stvarala navika za proizvode s kontinenta, zbog čega je dogovorena i daljnja suradnja s Marinom Frapa.

Zamjenik župana Darko Sobota sastao se sljedeći dan i s vlasnikom marine Franom Pašalićem te ga pozvao da posjeti Koprivničko-križevačku županiju i predložio da se marina predstavi na Obrtničkom i gospodarskom sajmu u Križevcima.

Tijekom održavanja manifestacije župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota sastali su se u Šibeniku i s predstavnicima Šibensko-kninske županije na čelu s zamjenikom župana Zoranom Smolićem. Razgovaralo se o suradnji među županijama i obostranom nastupu na sajmovima, te je dogovoren nastup Šibensko-kninske županije na Danima voća i Obrtničkom i gospodarskom sajmu. Kako bi se županije dodatno povezale dogovoreno je i potpisivanje ugovora o suradnji, nakon čega bi se organizirao i susret poduzetnika s područja regija. Time bi dodatno bio otvoren put i za plasman podravsko-prigorskih proizvoda na tržište šibenske regije tijekom ljetne turističke sezone.