Koprivničko-križevačka županija postala novi donator Zaklade HGK-ŽK Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata

Jučer, 12. listopada u Šumskom domu Račarica (Reka) u organizaciji Županijske gospodarske komore Koprivnica  održan je Poslovni klub gospodarstvenika Koprivničko-križevačke županije . 

Na početku sastanka, prisutnima se obratio predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Koprivnica g. Miroslav Vitković i iznio  informacije o Zakladi Koprivničko-križevačke županije za stipendiranje učenika i studenata; Sa zadovoljstvom možemo konstatirati da je Zaklada HGK-Županijske komore Koprivnica tijekom prve godine svojeg djelovanja opravdala svrhu svojeg osnivanja i uspješno započela ostvarivanje ciljeva predviđenih Ugovorom o osnivanju i Statutom – pomoć u obrazovanju stručnjaka i radnika deficitarnih struka koji će pridonijeti unapređenju gospodarstva naše županije.

U proteklih godinu dana putem dva natječaja izabrano je prvih 12 stipendista Zaklade talentiranih mladih ljudi i uspješnih studenata koji će nakon završetka studija pronaći svoje mjesto u gospodarstvu Koprivničko-križevačke županije. Tijekom lipnja 2009. godine prvi puta je organizirana stručna praksu za stipendiste Zaklade u tvrtkama na području županije predviđena ugovorom o stipendiranju u trajanju od dva tjedna u tvrtkama na području Koprivničko-križevačke županije ( Podravka d.d. Koprivnica, Radnik d.d. Križevci, Belupo d.d. Koprivnica, Hartmann d.o.o. Koprivnica, Komunalac).

U svrhu prikupljanja sredstava za povećanje fonda za isplatu stipendija, Zaklada je potpisala Sporazume o donaciji kojim doniraju 20.000 kuna godišnje od 2008. do 2012. godine sa :Belupom d.d. Koprivnica, Mlinarom d.d. Križevci, Rascom d.o.o. Kalinovac, Sizimom d.o.o. Veliki Otok i Podravkom d.d. Koprivnica uz već postojeću obvezu uplate 20.000 kuna godišnje kao osnivača Zaklade utvrđenu Ugovorom o osnivanju i Statutom Zaklade.

Potpisivanje četiri nova Sporazuma o donaciji kojima će se povećati fond sredstava namijenjenih isplati stipendija dokaz je da je zaživjela ideja Županijske komore Koprivnica o potrebi ulaganja u znanje i razvijanje društvene odgovornosti u lokalnoj i regionalnoj zajednici.

Svojim donacijama u iznosu od 20.000 kuna godišnje od 2009. do 2013. godine Zakladi se pridružila Koprivničko-križevačka županija, grad Križevci te Radnik d.d. Križevci i Podravka d.d. Koprivnica uz već postojeće obveze kao osnivača.

U ime potpisnika Sporazuma o donaciji članovima Poslovnog kluba obratio se zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije g. Ivan Pal; drago mi je što naši gospodarstvenici brinu o našem prosvjetarstvu, što su prepoznali kvalitetu osnovane Zaklade, a to potvrđuje i prvi diplomant Zaklade, stipendistica Ivana Horvat koja je već dobila posao u Belupu.

Ove donacije Zaklada će iskoristiti isključivo za isplatu stipendija studentima i učenicima deficitarnih struka i stručnjacima koji će pridonijeti unapređenju gospodarstva i drugih segmenata društva u Koprivničko-križevačkoj županiji.

U pripremi je treći natječaj za dodjelu stipendija Zaklade koji će se raspisati početkom studenoga. Zaklada će dodijeliti 5 stipendija u iznosu od 1.500,00 kn mjesečno tijekom 12 mjeseci godišnje do završetka školovanja, a pravo na sudjelovanje na natječaju i dodjelu stipendije imaju redovni studenti na dodiplomskom studiju s prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije koji se redovno školuju na višim i visokim učilištima i fakultetima.