Konferencija – Aktivno građanstvo, mreža pobratimljenih naselja- u Kaposvaru

U okviru Projekta «Spona između prošlosti i budućnosti u zajedničkoj Europi» delegacija u sastavu predstavnika Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Grada Đurđevca, PORE Razvojne agencije Podravine i prigorja, Udruge «Potkalnički plemenitaši» iz Gornje Rijeke, Udruge K.V.A.R.K. iz Križevaca, Zajednice Mađara Koprivničko-križevačke županije, Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, Old timer kluba «Biciklin» iz Koprivnice, Hrvatskog časničkog zbora iz Koprivnice i Uduge slikara – likovni krug iz Hlebina, sudjelovala je od 18. do 20. rujna 2008. godine na Konferenciji «Aktivno građanstvo, mreža pobratimljenih naselja» u Kaposvaru, županija Somogy.
Ispred Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Vladimir Šadek održao je prezentaciju na temu «Razvojni pravci u Koprivničko-križevačkoj županiji», a u dijelu konferencije predstavljanja iskustva uspješne suradnje pobratimljenih naselja prezentaciju je održao zamjenik gradonačelnika Đurđevca Josip Tomica na temu «Đurđevačka razglednica».
Konferenciji su prisustvovati i predstavnici Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Istarske županije te gradovi Virovitica, Poreč i općine Medulin, Vrsar i Veliko Trojstvo, te predstavnici iz Njemačke koji su prenjeli svoja iskustva u korištenju predpristupnih i strukturnih fondova EU.
Cilj Konferencije bio je zbližavanje i povezivanje lokalnog stanovništva Mađarske i Hrvatske, razmjena iskustava u korištenju predpristupnih i strukturnih fondova EU, pronalaženje partnera za buduću suradnji sa svrhom povezivanja lokalnog stanovništva, poduzetnika, civilnih udruga i jačanja turističke ponude.