Kamen temeljac za zgradu Srednje škole Ivan Seljanec Križevci

U četvrtak 14. svibnja 2009. god., potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, državni tajnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Želimir Janjić i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg položili su kamen temeljac za izgradnju nove školske zgrade Srednje škole Ivan Seljanec Križevci koju polazi 487 učenika u 19 razrednih odjela.

Nova zgrada strukovne škole gradit će na prostoru bivše vojarne u Križevcima pri čemu  se dio objekata bivše vojarne rekonstruira, a dio se nadograđuje u ukupnoj bruto površini od 5.300 m2. U okviru ove investicije čija je vrijednost 31.560.498,00 kn rekonstruira se i bivši restoran vojarne za potrebe ugostiteljskih struka ove škole.

U novoj zgradi Srednje škole ‘Ivan Seljanec’ izgradit će se 14 učionica, tri praktikuma, kabineti, radionice i ostale popratne prostorije. Uz školske objekte predviđena je izgradnja tri sportska igrališta te parkiralište, a radove će izvoditi  poduzeće Radnik d.d. Križevci.

Ova investicija financirat će se iz: udruženih sredstava Svjetske banke, Državnog proračuna, proračuna Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca te iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ulaganjem u školsku infrastrukturu, a prije svega izgradnjom novih srednjoškolskih objekata i dogradnjom postojećih, Koprivničko-križevačka županija želi u što kraćem roku postići cilj – uvođenje jednosmjenske nastave u sve županijske srednje škole.