Kalinovac bogatim programom proslavio Dan Općine i blagdan svetog Luke evanđelista

U petak, 20. listopada župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić i pročelnici županijskih upravnih tijela prisustvovali su svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kalinovac.

Bogat program obilježavanja Dana Općine i blagdana svetog Luke evanđelista „Lukovo v Kalnovcu 2017.“ započeo je u nedjelju, 15. listopada kazališnom predstavom „KUD Gruntovec“ Udruge Sigečko srce, nastavljen je duhovnom obnovom i svečanom svetom misom u župnoj crkvi sv. Luke evanđelista, dok je u četvrtak 19. listopada održana premijera predstave „Vitez željeznog srca“, KU Tomislav Franjić Kalinovac.

Sjednicu Općinskog vijeća otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Mladen Orešić, a okupljenim se prigodnim riječima obratio i načelnik Općine Danijel Zvonar koji se osvrnuo na programe koje provode kako bi mještanima omogućili veću kvalitetu života. Uz smanjenje cijene vrtića, Općina omogućava rodiljne naknade i sufinancira rad udruga te brine o školarcima i studentima, ali i svim ostalim društvenim skupinama.

Zahvaljujem bivšem vodstvu Općine koje je započelo brojne projekte koji su sada krenuli u realizaciju, od uređenja pročelja zgrade Općine, preko Galerije u Batinskama i izgradnje novog dječjeg vrtića, do programa „Zaželi“ kojim se potiče zapošljavanje žena.“, kazao je načelnik Zvonar dodavši kako se nada daljnjoj dobroj suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom.

Župan je uputio pozdrave i čestitke domaćinima i svima prisutnima, naglasivši potrebu i važnost zajedničkog djelovanja na korist mještana.

Kalinovac je primjer razvijene sredine, prvenstveno zbog svog rudnog bogatstva, ali i zbog vrijednih i marljivih poduzetnika, čiji je uspješan rad garancija daljnjeg razvoja Općine i upravo su oni njezina najveća snaga i prednost. Županija će, kao i dosad, biti na raspolaganju za potporu svim razvojnim projektima koji će Općinu učiniti još uspješnijom i poželjnijom za život.“, dodao je župan.

U ime načelnika i gradonačelnika, čestitke je uputio načelnik Općine Drnje Petar Dombaj, a okupljenima se obratio i načelnik prijateljske Općine Podstrana Mladen Bartulović.

Sjednici su prisustvovali i brojni načelnici i zamjenici načelnika susjednih općina, gradonačelnici, općinski vijećnici, gospodarstvenici te predstavnici ustanova, udruga i društava, a u kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupio je zbor KU “Tomislav Franjić”.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr