Javnom akcijom obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama na koprivničkom Zrinskom trgu održana je javna akcija senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Javnu akciju organizirala je Udruga „HERA“ Križevci u suradnji sa Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom, Međuresornim županijskim timom za prevenciju nasilja u obitelji i nasilja nad ženama te Udrugom osoba s invaliditetom „ Bolje sutra“ grada Koprivnice.

Pored brojnih građana, akciju su podržali i aktivno se uključili u problematiku nasilja nad ženama i župan Darko Koren, predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić koja ujedno obnaša dužnost predsjednice županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno – socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Tijekom javne akcije građani su imali mogućnost informirati se o načinu prijave nasilja u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje mogu dobiti savjete i podršku, a svim zainteresiranim građanima dijelili su se letci i edukativni materijali.

Osnovni cilj Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama jest senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

Osim u Koprivnici, ova javna akcija održat će se i u Križevcima na Strossmayerovom trgu, sutra, 23. rujna 2016. godine s početkom u 10,00 sati.

Služba ureda župana