Izloženi likovni radovi namijenjeni opremanju prostora Odjela za palijativnu medicinu

U Pastoralnom centru Blaženog Alojzije Stepinca otvorena je u ponedjeljak 30. srpnja 2012. izložba likovnih radova namijenjenih opremaju prostora Odjela za palijativnu medicinu Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica.

Radovi su nastali na 7. Likovnoj koloniji u Torčecu, a izradilo ih je 39 članova Likovnog kluba „Paleta“ i Likovnog kreativnog centra Koprivnica. Namjera donacije i izložbe je pružanje podrške Palijativnoj medicini te stručnoj pomoći i adekvatnom zbrinjavanju teško oboljelih u našoj zajednici.

Povodom otvorenja dr. Mato Devčić, voditelj Ambulante za palijativnu medicinu i Dnevnog odjela za palijativne bolesnike održao je predavanje o značaju palijativne medicine za našu zajednicu. Otvorenju izložbe i predavanju prisustvovao je u ime Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Ivan Pal.

Izložbu su organizirali Društvo za povjesnicu i starine Torčec, Likovni klub „ Paleta“ Koprivnica, Likovno kreativni centar Koprivnica, Hrvatski liječnički zbor Podružnica Koprivnica, Opća bolnica „Dr.Tomislav Bardek“ Koprivnica, Rotary klub Koprivnica te Župa Blaženog Alojzija Stepinca.