Izložba turističke fotografije

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Foto kino klubom Drava iz Đurđevca, Zagrebačkim foto kino savezom i AS-fotografija-film-video klubom iz Zagreba te turističkim zajednicama središnje Hrvatske, predstavila je u Galeriji «Za-Te plus» na Trgu Žrtava fašizma u Zagrebu, izložbu turističke fotografije «TOURPHOTO 2008.» na temu «Turizam kontinentalne Hrvatske».

Selektor natječaja, g. Krunoslav Heidler, za izložbu u Zagrebu  odabrao je 60-ak radova. Prvu nagradu osvojila je Jasminka Gorjanski iz Osijeka za fotografiju «Jutro na Dravi». Drugu nagradu ravnopravno dijele Zlatko Moškon iz Koprivnice i Mario Glavić iz Karlovca, a treću Silvija Butković iz Đakova, Goran Rapaić iz Zagreba i Tomislav Saić iz Pitomače.

Najuspješnijima su podijeljene turističke nagrade suorganizatora «Tourphota 2008.» – turističkih zajednica : Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Međimurske, Sisačko-moslavačke i Varaždinske županije.

Izložbu koja se može razgledati do 15. studenoga, otvorio je g. Vladimir Šadek, Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije i predsjednik TZ Koprivničko-križevačke županije.

U prigodnom programu otvaranja izložbe, kojem je prisustvovao velik broj posjetitelja, sudjelovali su i učenici Osnovne glazbene škole «Fortunat Pintarić» iz Koprivnice, predvođeni prof. Emili Jankov..

Ova izložba će nakon  Zagreba, biti postavljena u Ljubljani, Koprivnici i još nekoliko županija i gradova središnje Hrvatske.