Izložba „Pisanica od srca“ u Koprivnici

Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica i TZ Koprivničko-križevačke županije poklanjaju stanovnicima i posjetiteljima grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije jedinstvenu izložbu velikih uskršnjih pisanica na otvorenom.

Ovom izložbom bit će predstavljeno deset pisanica. Neke od njih oslikane su u razdoblju od 2009. – 2012. godine, a stanovnicima i posjetiteljima Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije predstavljamo i Pisanice od srca koje su ove godine oslikali podravski slikari naive i koje će krasiti prostore Tomislavgrada i Paoče (BiH), Unterpullensdorfa (Gradišće – Austrija), Marije Bistrice i Koprivnice.

Svečano otvorenje izložbe pisanica na Zrinskom trgu u Koprivnici, je u petak 08. ožujka u 9,00 sati. Svečanost otvorenja će upotpuniti djeca dječjeg vrtića “Vrapčić” iz Drnja prigodnim programom, te pisanicama oslikanim na tradicijski način koje će pokloniti posjetiteljima izložbe. Izložba na trgu je otvorena do 18. ožujka 2013.g.

Oslanjajući se na tradiciju oslikavanja uskrsnih pisanica i naivno slikarstvo, TZ KKŽ je osmislila i zaštitila projekt pod nazivom “Pisanica od srca”. Velike pisanice koje su oslikali podravski slikari u maniri naive, krasile su trgove i galerije u New Yorku, Pittsburgu, Riversideu, Budimpešti, Ferrari, Milanu, Klagenfurtu, Salzburgu, Grazu, Beču, Bruxellesu, Pragu, Bogdancima, Balatonboglaru, Nikšiću, Ptuju, Međugorju, Vitezu, Čitluku te u Hrvatskoj u Zagrebu, Dubrovniku, Vukovaru, Varaždinu ……. Pisanice od srca ukrašavaju i mjesta i gradove diljem naše županije.

Za Turističku zajednicu Koprivničko-križevačke županije i same slikare najveće priznanje predstavljaju audijencija kod Svetog Oca Benedikta XVI, koji je osobno primio na dar pisanicu oslikanu u galeriji Alberto Sordi u Rimu 2010. godine, te audijencija kod predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Ive Josipovića, kome je 2012. godine također poklonjena jedna od velikih podravskih pisanica.

Srdačno Vas pozivamo da obiđete ovu jedinstvenu izložbu velikih “Pisanica od srca” oslikanih u maniri naive.

TURISTIČKA ZAJEDNICA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE