Izložba hlebinskih slikara u hotelu Picok za Valentinovo

Izložbom slika i skulptura Udruge hlebinskih slikara i kipara naive u auli hotela Picok počelo je Valentinovo u hotelu Picok. Nije to prva izložba u ovom prostoru uz hotelsku recepciju, ali je prva koja se svojim motivima  uklapa u obilježavanje prestojećeg Valentinova, te prva preko koje 18 hlebinskih slikara i tri skulptora svoje kretaivne uratke pokazuju đurđevačkim hotelskim gostima.

O vrijednosti i značaju „Hlebinske škole“ govorila je predsjednica Županijske skupštine Milica Fuček, o njegovanju kontinuiteta te slavne tradicije i vitalnosti naivnog izraza podsjetio je hlebinski općinski načelnik g. Gaži, a izložbu, koja je uz sve i prvi čin zajedničkog djelovanja LAG-a, otvorio je gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan.

Izložba slika i skulptura Udruge hlebinskih slikara i kipara naive bit će u Picoku i nakon Valentinova, pa je dobro znati da se do tada mogu vidjeti slike: V. Dolenca, T. Grabara, R. Grgeca, J. Gregurića, M. Horvata, Đ. Jakovića, M. Kemića, R. Kolareka, Z. Kolareka, Ž. Kolareka, B. Matine, F. Poljaka, S. Pongraca, Z. Štrfičeka, D. Teteca, D. Tota, LJ. Tropšek i V. Vikera. Na izložbi su i skulpture D.Ciglara–Lea, Z. Dangubića i D. Kuharovića.

Izvor: www.djurdjevac.hr