Izaslanstvo Županije posjetilo Avalon – primjer koji ohrabruje

U četvrtak, 16. prosinca, župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota, sa suradnicima, posjetili su tvrtku Avalon iz Đurđevca. Posjetu se također pridružio i gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan. Nakon razgledavanja prostorija tvrtke, rad i planove Avalona predstavili su direktor Tomislav Kokotić i voditelj marketinga Damir Mujić.

Kazali su da se Avalon bavi registracijom internetskih domena i web hostingom (smještanjem internet stranica), te da je u svojoj djelatnosti među najvećim tvrtkama u Hrvatskoj i regiji. Od ove godine jedina su tvrtka iz svoje branše u Hrvatskoj s certifikatima za kvalitetu i sigurnost, koje su primili od renomirane certifikacijske kuće iz Pariza.

– Kompletna infrastruktura nalazi nam se u Njemačkoj, imamo preko 7000 klijenata, a vodimo brigu o 10.000 web stranica i 30.000 e-mail adresa. Imamo jako puno posla i potrebni su nam stručni kadrovi kojih nažalost nema na tržištu rada, jer ovog trena mogli bi zaposliti pet novih ljudi. U 2011. godini očekujemo rast prihoda od 20%.  – kazao je direktor Kokotić.

Župan Koren je istaknuo da je za Đurđevac i širu regiju vrlo pozitivno što se takva relativno nova djelatnost temeljena na znanju i novim tehnologijama ovdje razvija. – U okruženju u kojem djelujemo nažalost ima previše negativnih slučajeva i tužnih poduzetničkih priča, tako da je vaš primjer ohrabruje i govori da ipak treba imati nade u svijetlu poduzetničku budućnost. Upravo zato i jesmo ovdje jer smatramo da pozitivne primjere treba više isticati i promovirati. – kazao je župan i dodao kako bi tvrtka potencijalne kadrove za ovu djelatnost mogla pronaći u bazi podataka od 450 studenata koji primaju studentski kredit prema programu Županije.