Ivan Matosović odlikovan Poveljom i plaketom s likom Đure Deželića za životno djelo

U Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Križevci u petak, 9. travnja 2021. godine, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković svečano je uručio je Ivanu Matosoviću ”Povelju i plaketu s likom Đure Deželića”. Riječ je o jednom od najviših vatrogasnih priznanja za životno djelo koje dodjeljuje Hrvatska vatrogasna zajednica.

„Ovo je kruna je to cjeloživotnog rada i brojnih odricanja, kao i svih uloženih napora za dobrobit našeg društva“, istaknuo je zamjenik predsjednika DVD-a Križevci Božidar Štubelj predstavljajući profesionalni put i bogatu karijeru u kojoj je Matosović između ostalog obnašao dužnost  zamjenika u Vatrogasnoj zajednici Koprivničko-križevačke županije.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan prigodnim je riječima govorio o Ivanu Matosoviću s kojim ga, istaknuo je, povezuje 20 godina poznanstva i veoma dobre suradnje. Ivan je u svom radu u vatrogastvu uvijek bio požrtvovan, strpljiv i nepokolebljiv u borbi za dobrovoljno i profesionalno vatrogastvo, za koje je izuzetno mnogo dao, a posebice kao predavač za vatrogasna zvanja, kazao je Zvonimir Habijan.

Zapovjednik DVD-a Križevci i zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Mario Martinčević istaknuo je kako je ponosan na to što u VZG Križevaca dolazi ovako visoko priznanje, a čestitkama se priključio i gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn.

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković podsjetio je na početke svoje suradnje s Ivanom Matosovićem i dodao kako je povelja za životno djelo veliko osobno priznanje, ali i priznanje svim pripadnicima DVD-a Križevci, Vatrogasne zajednice Grada Križevaca i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Matosović je zahvalio na čestitkama i priznanju kazavši kako je uvjeren da se nada da će se znanje koje je stekao iskoristiti za dobrobit dobrovoljnog i profesionalnog vatrogastva.

Izvor: VZ Koprivničko-križevačke županije

Služba ureda župana