IN MEMORIAM MARIN PUCAR (1970. – 2021.)

Danas, 6. siječnja, nakon teške bolesti preminuo je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca, prvi čovjek HGK Županijske komore Koprivnica te zamjenik predsjednika Uprave Hrvatske gospodarske komore.

Pucar je rođen 1970. godine u Zadru, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a stekao je i diplomu u menadžmentu maloprodaje na Leeds Metropolitan University u Engleskoj. Završio je i Pomak – Podravkinu menadžersku akademiju. Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 2020.godine je obranio doktorsku disertaciju te stekao titulu doktora znanosti iz područja ekonomije.

Svoju profesionalnu karijeru započeo je u prehrambenoj industriji Gavrilović d.o.o. iz koje 2001. prelazi u Danicu d.o.o. – mesnu industriju Podravke d.d. gdje 2002. postaje njezin direktor prodaje, marketinga i razvoja. Godine 2003. imenovan je izvršnim direktorom tržišta Hrvatske u Podravki d.d.. Ulogu člana Uprave Podravke d.d. obnaša od 2008. do 2012. nakon čega odlazi u Zvečevo d.d. na mjesto člana Uprave. Predsjednik Uprave Zvečeva d.d. je od 2014. do kolovoza 2016. godine.

Od 2008. do 2012. član je Nadzornog odbora Danica d.o.o. te Belupo d.d. Godine 2012. postaje članom Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore, a zamjenikom predsjednika Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore 2016.  Prošle godine izabran je na dužnost predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca.

U svojem radu isticao je veliku važnost gospodarskih subjekata s područja Koprivničko-križevačke  županije koji ostvaruju zapažene rezultate na tržištu te uključivanje lokalnih proizvođača i važnost domaće poljoprivredne proizvodnje za revitalizaciju Podravine i Prigorja. Na čelu  Podravke, kompanije predvodnice županijskog gospodarstva,  predano je radio na uspostavi modernih poslovnih  procesa slijedeći razvojne trendove kako bi se kreirala nova radna mjesta te dodatno ojačala pozicija najveće i najvažnije hrvatske prehrambene industrije.

Uz brojna postignuća i nagrade, Pucar je uime Podravke primio i Nagradu za iznimno postignuće koja je kompaniji dodijeljena na svečanoj sjednici Koprivničko-križevačke županije 2018.godine.

Osim velike poslovne karijere Marin Pucar ostat će upamćen i kao veliki ljubitelj i podupiratelj sporta, kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini, posebice nogometa kojim se vrlo uspješno bavio nastupajući početkom devedestih godina kao vratar u Prvoj nogometnoj ligi. Pucar je ostavio veli trag  i kroz angažman kao član Uprave i zamjenik predsjednika NK Slaven Belupa u kojem je spojio svoja sportska i ekonomska znanja,  po doprinosu u županijskom Nogometnom savezu te po svesrdnoj podršci rukometašicama Podravka Vegete koje je zdušno bodrio u domaćim i europskim natjecanjima.

Župan Darko Koren i Koprivničko-križevačka županija ovim putem upućuju zahvalu na svemu što je učinio za Podravku i zajednicu te izražavaju najdublju i iskrenu sućut ožalošćenoj obitelji, prijateljima i svim Podravkašicama i Podravkašima.

Služba ureda župana