Humanitarnom akcijom „Podravina za Banovinu“ upućena pomoć stradalima u Sisačko-moslavačkoj županji

Nakon razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije na inicijativu udruga i pojedinaca iz kvarta Peski u Đurđevcu pokrenuta je humanitarna akcija „Podravina za Banovinu“ u sklopu koje je prikupljena pomoć za stanovnike stradalih područja.

Volonteri su pomoć prikupljali od 30. prosinca 2020. do 04.siječnja 2021. godine u domu „Mladen Markač“ koja je odmah distribuirana na područje Petrinje, a u direktnim kontaktima s volonterima i predstavnicima institucija Grada Petrinje dobivene su informacije gdje je pomoć najpotrebnija pa su tako obiđeni stanovnici najzabačenijih naselja. Dio pomoći je dostavljen Caritasu Župe Preobraženja Gospodnjeg na Slatini u Petrinji gdje su je volonteri odmah nakon evidentiranja izdavali potrebitima.

Đurđevčani su i ovaj put pokazali veliko srce jer je u akciji „Podravina za Banovinu“ zaprimljeno preko 400 donacija, odnosno osam kombija punih pomoći koje su na potresom pogođena područja prevezli đurđevački poduzetnici i obrtnici kao i građani koji posjeduju kombije. U akciji je bilo angažirano i oko 40 volontera, članova raznih udruga ili građana koji su ponudili pomoć  te velik broj mladih koji su razvrstavali, popisivali i pakirali zaprimljene donacije.

Izvor: Udruga Peski art

Služba ureda župana