Humanitarna akcija u Gimnaziji «Fran Galović»

Budući da se Gimnazija «Fran Galović" ove godine uključila u smotru pod nazivom „Nacionalni program odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo“ i krenula u izradu projekta, prvi zadatak bio je da anketom istraže s kojom se temom ciljana skupina (u ovom slučaju prvi razredi) najmanje susretala za svog školovanja i koja ih tema najviše zanima. Od četiriju ponuđenih tema, učenike je najviše privuklo volonterstvo, tj. dobrotvorni rad pa su izrazili želju da dio svog slobodnog vremena posvete pomaganju ljudima slabijeg imovinskog stanja, starijima ili nemoćnima, siromašnoj djeci u učenju itd.

Kako bi pomoć dobili zaista oni kojima je to potrebno, volonteri su se povezali s Centrom za socijalnu skrb i sa Župom blaženog Alojzija Stepinca gdje im je ponuđeno da tjedan prije božićnih blagdana organiziraju vlastitu dobrotvornu akciju u prostorima Župe.

Učenici prvih i drugih razreda obaviješteni su da 6. prosinca počinje akcija prikupljanja igračaka, školskog pribora, odjeće, obuće, konzervirane hrane itd., a odaziv je bio izuzetno velik.

Prikupljena sredstva dijelit će učenici prvih i drugih razreda od 20. do 23. prosinca 2010. od 13:00 do15:00 h u prostorima Župe bl. Alojzija Stepinca. Darivajući svoje vrijeme i pažnju drugima, gimnazijalci će usrećiti mnoge obitelji i uljepšati im blagdane.

R. Š.