Gruntovčani ponovno oživjeli u Sigecu

U subotu 31.05. 2008. Udruga „Sigečko srce“ ponovno je oživjela „Gruntovčane“. Udruga ‘Sigečko srce’ ove je godine za temu tradicionalnog okupljanja i druženja s članovima dvadesetak susjednih udruga odabrala nekad gledanu, ali još i danas popularnu seriju ‘Gruntovčani’. Kako bi se očuvala uspomena na vrijeme kad su u Sigecu snimani ‘Gruntovčani’, te ujedno obilježilo 80 godina od rođenja prerano preminulog Mladena Kerstnera, autora kajkavskih serija ‘Mejaši’, ‘Gruntovčani’ i ‘Dirigenti i muzikaši’. 

Manifestaciji su nazočili župan Darko Koren i zamjenik župana Vladimir Šadek.
Od glumaca su se uz Martina Sagnera ponovno našli na okupu Marija Geml, koja je utjelovila krčmaricu Katu, Eugen Franjković ili krčmar, Slavko Balog ili Videk s općine, Nada Klašterka ili Mica Gaberova, Nikola Novosel ili Pišpek Tuna, članovi obitelji pokojnog scenarista Mladena Kerstnera i redatelja Kreše Golika te nekoliko članova tehničke ekipe.

Glumci su na kočiji, uz pratnju tamburaša, prošli kroz selo i prisjetili se kuća gdje je serija snimana. Sagner je, ponesen atmosferom, čak i zaplesao na zvuke podravskih pjesama. Nakon obilaska, svi su krenuli na misu za sve pokojne Gruntovčane.

Nakon mise u društvenom se domu okupilo mnoštvo ljudi, koji su s veseljem dočekali Gruntovčane, a glumci amateri, iz udruge Sigečko srce, odigrali su predstavu u kojoj su oživjeli nezaboravne likove iz Gruntovca. Uvodnu špicu serije otpjevao je Zbor I. G. Kovačića iz Zagreba.