Župan na prijemu gradonačelnika Rajna za svećenike i časne sestre

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn u srijedu, 16. siječnja održao je tradicionalni prijem za svećenike i časne sestre s područja Križevaca kako bi im zahvalio na suradnji u 2018. godini, a prijemu je prisustvovao i župan Darko Koren.

Mislim da smo prošle godine jako dobro surađivali i zahvaljujem vam na pomoći. Grad je pomogao manifestaciju obilježavanja svetkovine svetog Marka Križevčanina, a bilježimo se i za ovu godinu. Također, suradnja je zajednička i na niz projekata koje provodimo preko Ministarstva kulture, a vjerujemo da će se to nastaviti i u 2019. godini,“ istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn i svima poželio puno zdravlja i uspješnu 2019. godinu.

Dobrim željama pridružio se i župan istaknuvši: „Vrlo je važno da se ovdje okupljamo bez obzira na to što pojedinačno ili skupno činimo kroz cijelu godinu. Veseli me što ste se odazvali u velikom broju, a to je garancija naše buduće suradnje i nastavak dobrog odnosa.“

Okupljenima se obratio i vladika križevački monsinjor Nikola Kekić koji se osvrnuo na prošlogodišnje obilježavanje godišnjice osnutka Križevačke biskupije i uređenje Grkokatoličke katedrale u Križevcima, te je najavio proslavu blagdana Tri svetitelja zaštitnika Križevačke grkokatoličke eparhije i svečanu liturgiju koja će se održati 30. siječnja u 18 sati. Također je najavio i obilježavanje 10 godina Katedralnog zbora koje će se održati 22. veljače.

U ime biskupa Bjelovarsko-križevačke biskupije monsinjora Vjekoslava Huzjaka obratio se prečasni Stjepan Soviček koji je naglasio važnost zajedništva, brigu za vjeru, kulturu i čovjeka te je blagoslovio prostor Gradske uprave i sve koji ovdje rade i dolaze.

Služba ureda župana