Glumci amateri prikupili 2 000 kn za kupnju novih knjiga školskoj knjižnici OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje

Nakon 7 uspješnih godina Glumišna družina Virje odvažila se i pripremila prvu dječju (amatersku) predstavu. Prema tekstu Ane Tonković Dolenčić virovski glumci Pepeljugu, princa i ostale likove te svima drage bajke smjestili su u naše podravsko podneblje, obogatili ju zavičajnom kajkavštinom i stvorili novu verziju nazvavši ju VIROVSKA PEPELJUGA.

Nedavno su školski knjižničari pripremili jednu anketu za roditelje želeći istražiti položaj knjige u Virju.

Na pitanje koje knjige ili priče sječate se iz svoga djetinjstva, nešto više od 80 % roditelja navelo je neku bajku,Pepeljugu, Crvenkapicu, Snjeguljicu….

S pravom zato usudimo se tvrditi da su bajke utkane u sve nas, donose nam osjećaj ugode, pomažu nam na trenutak odlutati u neki drugi svijet bez granica koji zbližava svu djecu i odrasle diljem svijeta.

U glumačkoj postavi dobru volju za širenjem pozitivne energije i ljubavi prema bajkama i kazalištu pokazali su virovski amateri različitih zanimanja, zaposleni i nezaposleni, od srednjoškolaca, profesionalnih vozača, učiteljica, profesorica, kuhara, odgajateljica predškolskog uzrasta i mlade kozmetičarke.

Budući da je Glumišna družina Virje jedan od dobrih anđela prijatelja OŠ prof. Franje Viktora Šignjara, odlučili su sav dobrovoljni prilog namijeniti kupnji novih knjiga školskoj knjižnici, a nakon tri uspješno odrađena nastupa Novom društvenom domu Virje, uspjeli su prikupiti čak 2 000,00 kuna.

Dobru ideju i projekt prepoznali su i neki od brojnih gostiju na premijeri predstave te su već dogovorena gostovanja u Ždali, Ivanjskoj i Ferdinandovcu s ciljem da se prikupljeni dobrovoljni prilog ostavi školskoj knjižnici domaćina za kupnju novih knjiga!

Stoga pozivamo sve zainteresirane koji prepoznaju naš trud i volju, a vole nove knjige, bajke i dobre predstave, javite nam se jer  virovski volonteri, Doroteja Šabarić, Marko Tesla, Maja Šobak, Zoran Stružan, Nataša Sušanj, Hrvoje Hrženjak, Danijela Sunara Jozek, Stjepan Hrženjak, Katarina Hapavel i redateljica Đurđica Krčmar, prof. su Vam na raspolaganju u narednoj godini koju je Europska unija proglasila godinom volontera.

Glumišna družina Virje pozdravlja Vas s porukom Volite knjige, ljubite kazalište i radujte se životu!

Đurđica Krčmar