Fotonatječaj „Volim svoju županiju“

Hrvatska zajednica županija pokrenula je fotonatječaj „Volim svoju županiju“ s ciljem poticanja mladih umjetnika i amatera da sami stvore i prikažu ljepote i zanimljive sadržaje svojih županija u obliku fotografije.

Tom je prilikom, predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk objasnio cilj fotonatječaja:

„Hrvatska je komadić raja na zemlji, a u tom raju županije zauzimaju svoje mjesto. Upravo zato želimo još intenzivnije promovirati sve prirodne ljepote, zanimljive detalje, kao i kulturnu baštinu Lijepe Naše. Namjera nam je da fotografije preplave Internet i društvene mreže i upravo zato smo ovaj fotonatječaj usmjerili i prilagodili današnjem modernom dobu.“

Sve fotografije pregledat će stručni žiri te nagraditi najbolje i to u tri kategorije: najbolja fotografija prema broju dijeljenja, najbolja fotografija prema broju lajkova i najbolja fotografija prema izboru stručnog žirija.

Kako bi se uspješno prijavili na fotonatječaj, fotografija mora biti snimljena na području Republike Hrvatske, a do tri fotografije mogu se predati isključivo putem Facebook aplikacije „Volim svoju županiju“ kojoj se može pristupiti ovdje.

Na fotografijama su dopuštene minimalne korekcije poput poravnavanja, izrezivanja, oblikovanja ruba, kontrasta i boja te će se koristiti isključivo u promotivne svrhe.

Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2016. godine, a više o natječaju može se pronaći na stranicama Hrvatske zajednice županija i Facebooku.

Služba ureda župana