FAŠENK V KALNOVCU 2011.

U nedjelju, 27. veljače 2011., održao se Fašenk v Kalnovcu 2011. Vesela šarena povorka prošetala je mjestom i zaustavila se ispred poslovnog centra gdje su se sudionici predstavljali zasebnim točkama. 

U OŠ Ivan Lacković Croata Fašenku su, kao i proteklih godina, prethodile radionice izrade fašničkih kostima koje su zajedno izrađivali učenici s roditeljima i učiteljima. Evo kako su se maskirali:1. r. – neposlušna slova, 2. r. – crnci, 3. r. – konobari i konobarice, 4. r. – domino kocke, 5. r. – obitelj beba, 6. r. – ribiči i ribice, 7. r. – gavrani i 8. r. – kit.

Djeca iz vrtića maskirali su se u snjegoviće (skupina Graškići) i karte (skupina Zvončići).

Povjerenstvo u sastavu nastavnika likovne kulture Hrvoja Baltića, Tomislava Franjića, pedagoginje Katarine Đurinović i odgojiteljice Tamare Brežnjak dodijelilo je sljedeće nagrade:

a) za skupnu masku – za vrtić skupnu je nagradu dobila skupina Zvončići; od nižih razreda za skupni nastup nagradu su dobili učenici 3. r., a višim razredima 5.r.

b) za pojedinačnu masku – od vrtićke djece nagradu je dobio najmanji snjegović (Lovro Kopričanec); u nižim razredima nagrađen je najkrupniji crnac (Marko Švaco), a u višim gavran s najvećom mašnom (Dorotea Benšić)

c) za pojedinačnu masku od ostalih sudionika, roditelja i mještana – mama obitelji beba gđa Lahorka Doplatkić (g Slavko Matica)

d) za najoriginalniju masku – kit

e) za najbolji scenski nastup – pčelice (KUD)

Osim djece Dječjeg vrtića Bubamara i OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac, na Fašenku su sudjelovali predstavnici KUD -a Grgur Karlovčan iz Kalinovca te predstavnik Udruge umirovljenika, također iz Kalinovca. Program je vodila gđa Mihaela Lončar.

Darijo, prof.