DVD Virje organiziralo 7. Martinjski kup Dušana Koščića

Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje, u sklopu Martinjskih dana Općine Virje, organiziralo je već tradicionalni 7. Martinjski kup Dušana Koščića u spomen na dugogodišnjeg predsjednika Društva, kojemu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Vatrogasne zajednice Koprivničko križevačke županije, Općine Virje, tvrtki Vatropromet i Pro-Ping te brojnih ugostiteljskih objekata iz Virja, a nakon uvodnih riječi predsjednika DVD-a Virje Drage Hatadija, gosti su odali počast svim poginulim i stradalim hrvatskim braniteljima i vatrogascima te položili vijenac na grob Dušanu Koščiću.

Natjecalo se u šest kategorija i klasa sa četrdeset devet ekipa na tri staze koje su startale paralelno, a po prvi put u Hrvatskoj natjecala se i mladež u spajanju usisnog voda.

Muška mladež:

 1. DVD Gornje Bazje
 2. DVD Virje
 3. DVD Turnašica

Ženska mladež:  

 1. DVD Palinovec
 2. DVD Gornje Bazje
 3. DVD Šemovci

Muška A kategorija:

 1. DVD Andrilovec
 2. DVD Cirkvena
 3. DVD Virje

Ženska A kategorija:

 1. DVD Ribnica 1,
 2. DVD Kašina,

DVD Zaprešić

Muška B kategorija:

 1. DVD Ribnica
 2. DVD Turnašica
 3. DVD Virovitica

Ženska  B kategorija:

 1. PGD Hajdoše
 2. DVD Ribnica
 3. DVD Bedekovčina

Nakon regularnog djela natjecanja održan je muški i ženski superkup sa sljedećim rezultatima:

Muškarci:

 1. DVD Razljev
 2. DVD Desno Trebarjevo
 3. Andrilovec

Žene:

 1. DVD Kašina
 2. DVD Ribmnica
 3. PGD Hajdoše

Važno je spomenuti i kako je na 7. Martinjskom kupu Dušana Koščića oboren svjetski rekord u spajanju usisnog voda u muškom superkupu s vremenom 13,73 sekundi, a ostvarila ga je ekipa DVD-a Andrilovec. Za ukupnog pobjednika natjecanja, koji je osvojio i prijelazni pehar, proglašen je DVD Andrilovec. U sklopu natjecanja organizirano je najbrže vezanje usisnog voda gdje su snage odmjerili muški i ženski natjecatelji te je za pobjednicu u ženskoj kategoriji proglašena Martina Peharec, dok je u muškoj kategoriji pobjedu odnio Kristijan Karas.

Služba ureda župana