Đurđevac proslavio Dan grad i blagdan sv. Jurja

Jučer, 23. travnja 2009. održana je svečana sjednica Vijeća i Poglavarstva  Grada Đurđevca povodom Dana grada. Svečanoj sjednici nazočio je u ime Koprivničko-križevačke županije župan Darko Koren sa suradnicima.
Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna gradska priznanja. Počasnim građaninom Đurđevca proglašen je dr. Drago Novak. Zlatne plakete ‘Sveti Juraj’ dobili su NK Graničar, predsjednik đurđevačke Turističke zajednice Marijan Ružman i glumac Vid Balog. Povelje Grada Đurđevca dobili su Đuro Hodalić, Katarina Račan, Marijan Matočec, Udruga žena Budrovac te Željko Kožarić-Mrvica.
Proslava Dana grada i blagdana svetog Jurja nastavlja se do kraja tjedna. Danas će se na središnjem trgu održavati ‘Đurđevečki cvetni festival’, a  u hotelu održati Večer zlatnih vina, u sklopu koje će svečano biti proglašeno koja će vina ponijeti titule gradonačelnikovog i županovog vina. Subota je rezervirana od jutra za bicikliste, koji su pozvani na rekreativnu vožnju do izvora u Mičetinskom jarku, a sve pak koji se pjesmom i plesom žele prošetati Hrvatskom, u sportskoj dvorani čeka cjelovečernji koncert KUD-a Petar Preradović ‘Svojemu gradu za imendan’. U nedjelju će aktivni biti radio-amateri, a toga će dana program ‘Đurđevo v Đurđevcu’ završiti smotrom dječjeg folklora Koprivničko-križevačke županije.