Državno natjecanje iz geografije

U Dubrovniku je od 2. do 4. svibnja 2012. održano 19. državno natjecanje iz geografije. Škola domaćin je bila OŠ Ivana Gundulića.

Da bi učenici bili pozvani na državno natjecanje, trebali su biti županijski pobjednici u kategoriji od 5. do 8. razreda te od 1. do 4. razreda srednjih škola i ostvariti dovoljno visok broj bodova. 

Čast da ove godine predstavljaju našu županiju na tom prestižnom natjecanju imali su ROBERT RABAĐIJA u kategoriji učenika 5. razreda iz OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac, ANTONIO MEĐUREČAN u kategoriji 6. razreda iz OŠ „Đuro Ester“ Koprivnica i MATIJA OSTOVIĆ, učenik trećeg razreda koprivničke gimnazije „Fran Galović“.

Pokazali su velik trud i znanje osvojivši 8., 10. i 14. mjesto rješavajući test znanja i praktičan rad. Pomoć u radu i učenju bili su im njihovi mentori- profesori Elizabeta Trepotec Marić, Dubravka Vajdić i Zoran Pintarić.

Učenicima i mentorima čestitamo i radujemo se njihovim uspjesima.

Osim organizacije natjecanja, domaćini su svim sudionicima, učenicima i njihovim mentorima omogućili razgled dijela najjužnije, Dubrovačko-neretvanske županije. Tako su sudionici državnog natjecanja posjetili i uživali u ljepotama Dubrovnika, Cavtata, Konavala, Konavoskih dvora, a posjetili su i Đurovića špilju koja se nalazi u podzemlju aerodroma Čilipi.

Sudionici su se tako, osim provjere znanja i geografskih vještina, družili, stekli nova poznanstva i uživali u ljepotama krajnjeg juga svoje domovine.

Dubravka Vajdić, prof.