Drava se izlila kod Legrada, no nema opasnosti za stanovništvo

Zbog pristizanja vodenog vala iz Slovenije i Austrije u ranim jutarnjim satima u srijedu 7. studenoga rijeka Drava je na granici Koprivničko-križevačke i Međimurske županije izašla iz svog korita. Zbog poplave za promet je bila zatvorena državna cesta od Donje Dubrave do Selnice Podravske.

Nakon reakcije dežurnih službi proglašeno je stanje redovne obrane od poplave na rijeci Dravi, a pripadnici vatrogasaca, policije, Državnog centra zaštite i spašavanja, čelnici Općine Legrad i županijskog Stožera zaštite i spašavanja su od jutra do kasnog popodneva obišli sve potencijalno ugrožene dijelove Županije od Podravske Selnice do Ferdinandovca.

Načelnik Stožera i zamjenik župana Ivan Pal također je cijeli dan bio na terenu uz Dravu, te je konstatirao da se u slijedećih nekoliko sati očekuje pad vodostaja pa za sada nema opasnosti za kućanstva i stanovnike na području Koprivničko-križevačke županije. Može se reći da se zbog brze reakcije svih uključenih u mjere zaštite od poplave situacija sa vodostajem rijeke Drave nalazi pod kontrolom.