Dramski prikaz poznatog romana Gospođa Bovary

U sklopu božićnoga tjedna u Gimnaziji «Fran Galović» u utorak 21. 12. 2010. godine učenici 3. g razreda opće gimnazije (Ivan Grobenski, Matija Jakupić, Oto Komljenović, Iva Pintarec, Katarina Rodek, Ana Stanišić, Petra Šimunić) izvest će dramski prikaz njihova doživljaja Flaubertova romana "Madame Bovary".
Zamisao da roman bude dramski oživljen iz perspektive mladih ljudi 21. stoljeća koji su odlučili odigrati onaj dio romana koji prikazuje ljubavni svijet Emme Bovary, u potpunosti je djelo učenice Katarine Rodek koja je pripremila dramski tekst, izabrala glumce, zamislila i ostvarila scenografiju i kostimografiju i sama pripremila koreografiju za ples u kojem će sudjelovati nekoliko učenica iz drugih trećih razreda. Predstava je u svakom pogledu suvremena, i u izboru glazbe, doživljaju ljubavi, prikazivanju odnosa među mladim ljudima koji je danas, kada je o doživljaju ljubavi riječ, nešto drugačiji nego što je bio u Flaubertovo vrijeme (barem se tako čini u ovom našem prikazivanju svijeta Emminih ljubavnika i Charlesove vjernosti).
Pozivamo sve zainteresirane učenike i profesore (posebno učenike trećih razreda koji ove školske godine čitaju ovaj prekrasan roman) da nam se pridruže u utorak 21. 12. 2010. g. u multimediji nakon 7. sata (14.10).
Glumačka ekipa 3. g obećaje da će biti i smijeha!

Dubravka Kovačić