Delegacija Koprivničko-križevačke županije u službenom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji – tema Vinske ceste

Delegacija Koprivničko križevačke županije, predvođena zamjenikom župana Darkom Sobotom, pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalnu djelatnost Marijanom Štimcem i predstavnikom "Đurđevačke vinske ceste" Marijanom Matočecom, 1. ožujka posjetila je Vukovarsko – srijemsku županiju. Nakon dolaska u Županiju delegaciju su primili župan Vukovarsko srijemske županije Božo Galić i zamjenik župana Željko Cirba. Potom je održan radni sastanak s temom: Model organizacije Vinskog klastera Srijem i način kandidiranja projekata u vinarstvu putem Ureda za međunarodnu suradnju. U razgovorima su također sudjelovali predstavnici Ureda za međunarodnu suradnju, Vinskog klastera Srijem i udruge vinara "Tintl".

Nakon toga posjećena je Općina Lovas, gdje je delegaciju primio općinski načelnik Stjepan Milas. Tom je prilikom obavljen obilazak gradilišta akumulacije "Opatovac", koje će služiti za navodnjavanje 700 hektara poljoprivrednog zemljišta. Obilazak Vukovarsko-srijemske županije završen je posjetom Grada Iloka, gdje je predstavnike Županije primio gradonačelnik Miroslav Janić. Gradonačelnik je goste upoznao s razvojem i organizacijom vinarske proizvodnje na području Grada, nakon čega je posjećena vinarija "Trs".

Predstavnici Koprivničko-križevačke županije na koncu su zaključili da će pozitivna iskustva njihovih kolega iz Vukovarsko-srijemske županije nastojati iskoristiti za razvoj organizacijskih oblika u vinarstvu na području Podravine i Prigorja. Naročito se to odnosi na korištenje sredstava iz pretpristupnih fondova EU.