Dani Koprivničko-križevačke županije u Rogoznici

U Marini Frapa u Rogoznici se od 12. do 15. srpnja održavaju Dani Koprivničko-križevačke županije. Nastup obrtnika iz Podravine i Prigorja u Marini Frapa, jednoj od najljepših marina u Hrvatskoj, zajednički organiziraju Koprivničko-križevačka županija i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Marinom Frapa.

Marina Frapa svake godine organizira predstavljanje pojedinih krajeva Hrvatske, odnosno njihovu gastronomiju, stare zanate, tradiciju i kulturu, te takvi događaji redovito privuku velik broj turista, a posebno tijekom ljetne turističke sezone. Stoga je ovaj nastup izlagačima iz Koprivničko-križevačke županije prilika da gostima predstave vrijednosti i proizvode ovog kraja. Tijekom manifestacije izlagači će imati priliku i prodavati svoje proizvode, pa ne čudi velik interes izlagača iz Podravine i Prigorja za nastup u Rogoznici.

Uz obrtnike u Rogoznici će se predstaviti i Društvo izvornog folklora iz Koprivničkog Ivanca, koje će nastupiti u marini te predstaviti Ivanečki vez i izvorne narodne nošnje Koprivničkog Ivanca. Središnji dio manifestacije bit će održan u subotu 14. srpnja kad će biti održan program s nastupom Društva izvornog folklora.

U Rogoznici će 13. i 14. srpnja također boraviti župan Darko Koren sa suradnicima, koji će se prilikom središnjeg dijela manifestacije obratiti prisutnim posjetiteljima i predstaviti Koprivničko-križevačku županiju. Također će održati radni sastanak s vodstvom Šibensko-kninske županije. Na sastanku će se razgovarati o daljnjoj suradnji između dvije županije, zajedničkim projektima u gospodarstvu, razmjeni iskustava na području zaštite okoliša, itd.

Valja napomenuti da troškove smještaja svih sudionika tijekom manifestacije pokriva Marina Frapa, te da je ovo prvi organizirani nastup obrtnika iz Koprivničko-križevačke županije na jednoj takvoj manifestaciji na Jadranu tijekom pune turističke sezone.