Dan Općine Koprivnički Bregi svečano proslavljen sjednicom Općinskog vijeća

Središnja svečanost proslave Dana Općine Koprivnički Bregi bila je svečana sjednica Općinskog vijeća koja je održana u srijedu, 19. kolovoza u Društvenom domu u Glogovcu kojoj su uime Koprivničko- križevačke županije nazočili zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Svečanu sjednicu otvorio je i vodio predsjednik Općinskog vijeća Darko Sobota, a nakon uvodnih riječi okupljenima obratio se načelnik Općine Mario Hudić te naglasio kako je iza njih jedna od najuspješnijih godina te unatoč epidemiološkoj situaciji u ovoj godini nije zaustavljen niti jedan projekt te posebno istaknuo projekte vrijedne 8 milijuna kuna: „Završili smo pješačko-biciklistički most u Koprivničkim Bregima, asfaltirana je jedna ulica, pri kraju je nova ograda kod mrtvačnice u Koprivničkim Bregima, u Glogovcu uz magistralu je završena pješačko-biciklistička staza, a u tijeku je izgradnja parkirališta kod groblja u Glogovcu. U Jeduševcu se završava izgradnja kanalizacijske mreže te je dogovoren i novi asfalt“ istaknuo je načelnik Hudić u svojem izlaganju.

Načelnik Hudić se za projekt u Jeduševcu zahvalio Hrvatskim vodama i KC vodama, kao i Hrvatskim cestama za projekt u Glogovcu te najavio nove projekte: „U tijeku je ishođenje građevinske dozvole nove dionice pješačko-biciklističke staze u Ulici braće Radić u Koprivničkim Bregima te u Glogovcu od magistrale prema centru mjesta“. U svom obraćanju načelnik je istaknuo i pomoć Općine mještanima svih generacija, od udruga, vrtića, škole te studenata kroz različite mjere.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić uputio je pozdrave u ime župana Darka Korena i prisutnog predsjednika Skupštine Željka Pintara te čestitao načelniku Općine i općinskom vodstvu na realiziranim projektima, a posebno pohvalio infrastrukturne projekte koji su od izuzetne važnosti za zadržati mlade ljude i obitelji u manjim sredinama. Na kraju govora svim mještankama i mještanima uputio je čestitke povodom Dana Općine.

U sklopu svečane sjednice glazbeni ugođaj priredile su članice ženskog vokalnog sastava Rudarice KUD-a Rudar iz Glogovca.

Služba ureda župana

Izvori fotografija: drava-info, prigorski.hr