Četrdesetak biskupa dolazi na „Veliku martinjsku špelanciju“ u Đurđevac

U Vinariji „Pomona“ u utorak je 5. studenog održana konferencija za novinare Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije na kojoj je predstavljena „Velika martinjska špelancija“ koja će se održati u subotu 9. studenog u Đurđevcu.

Na samom početku predstavljanja okupljenima se obratio župan Darko Koren koji je naglasio da kvalitetni turistički brandovi prelaze granice, poput „Pisanice od srca“ koja je nezaobilazan turistički proizvod. Isto tako je potrebno i sve naše autohtone vrijednosti, proizvode i manifestacije iskoristiti i u turističkom i u gospodarskom smislu.

Jedan od suorganizatora Špelancije u Đurđevcu je i Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara Županije. Predsjednik Zajednice i zamjenik župana Darko Sobota pozvao je okupljene da se pridruže događanja u Đurđevcu jer će se tamo predstaviti i svih 11 udruga koje zajedno broje preko 1500 članova.

O samoj manifestaciji i pojedinostima organizacije govorio je direktor TU TZ KKŽ  Zdravko Mihevc. Rekao je da je ovo jedinstvena manifestacija ove vrste u Hrvatskoj te da se ove godine organizira po osmi puta. Tako će u subotu, 9. studenog na Trgu Sv. Jurja u Đurđevcu u Martinjskoj špelanciji sudjelovati oko 40-ak biskupa iz svih krajeva Hrvatske: od Koprivnice, Čakovca, Krapine, Bjelovara i Zagreba do Rijeke i Splita.

Dogovoren je i poseban željeznički prijevoz iz Zagreba pa se očekuje da će MARTIN Express-om doći i brojni ljubitelji vina iz metropole. Isto tako je najavljeno i studijsko putovanje inozemnih turističkih novinara koji će u dva dana upoznati sve enološke, gastronomske i kulturne vrijednosti Podravine i Prigorja.