Čestitka povodom Svjetskog dana vatrogasaca i blagdana svetog Florijana

Svim članicama i članovima Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije,  javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava u Koprivničko – križevačkoj županiji, povodom Svjetskog dana vatrogasaca i blagdana svetog Florijana, upućujemo iskrene čestitke.

Nesebičnim i humanim djelovanjem, požrtvovnošću u profesionalnom obavljanju ove iznimno odgovorne i teške profesije svakoga dana pokazujete kako su altruizam, rad za opće dobro, pomoć u nesreći i ljubav prema bližnjemu najveće ljudske vrijednosti. Svojim djelima i angažmanom obavljajući teške i zahtjevne zadaće, posebice u vrijeme pandemije koronavirusa i razornih potresa koji su nas zadesili, na najbolji način ste potvrdili predanost u očuvanju i zaštiti ljudskih života.

Vaša profesionalnost, hrabrost i predanost u obavljanju ove humane profesije ulijeva veliku sigurnost stanovnicima naše županije koji znaju da ćete pomoći u svim situacijama riskirajući vlastite živote i zdravlje kako bi zaštitili druge.

Ponosni smo na vašu odanost plemenitom pozivu i  zahvalni na velikoj žrtvi koju podnosite u teškim situacijama. Županija će i dalje nastaviti izdvajati znatna sredstva kako bi adekvatno opremili i osnažili naše vatrogastvo koje je uzdanica i iznimno važna sastavnica sustava zaštite i spašavanja.

Svim vatrogascima Koprivničko-križevačke županije želimo puno uspjeha u obavljanju posla i što manje intervencija!

Vatru gasi, brata spasi!

Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te
predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar

 

Izvor naslovne fotografije: www.geocaching.com