Brojnim događanjima obilježen Dan Općine Virje

Bogatim programom pod nazivom „Martinjski dani Općine Virje“, Općina Virje obilježila je svoj Dan Općine i zaštitnika župe Sv. Martina.

U sklopu programa obilježavanja, između ostalog, održan je Kajkavski etnografski kviz, Dan otvorenih vrata Galerije Tišljar, Narodne knjižnice i Zavičajnog muzeja Virje, Martinjski sajam rukotvorina  i domaćih proizvoda,  fišijada, kup u lovnom streljaštvu, posveta konja, Martinjske igre za djecu i odrasle te brojni drugi programi.

Središnji dio proslave Dana Općine bila je svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Općine Virje Mladen Mesarov te pri tom naglasio veliko zajedništvo unutar Vijeća što je omogućilo da se jednoglasno izglasaju odluke važne za dobro funkcioniranje općine, odobravanje ulaganja i unaprjeđenje kvalitete života.

virje_111102016_mg_112Općinski načelnik Mirko Perok u svom se govoru osvrnuo na aktivnosti i realizirane projekte u protekloj godini istaknuvši zadovoljstvo jer je velika većina projekata realizirana, a kao najvažnije naveo je projekte dovršetka komunalne infrastrukture i gradnje kanalizacijskog sustava, projekt obnova plinske mreže u Virju, rekonstrukciju pješačkih staza u Šemovcima i Hampovici, završena je i pješačka staza u Goričkoj ulici, pješački most u Novigradskoj ulici, a obnovljen je i most u Trnovcu. Pored toga, dodao je kako Općina raznim mjerama potiče poljoprivredu i gospodarstvo, subvencionira poduzetničke kredite, opremanje poslovnih prostora te pomagaže roditeljima sufinanciranjem đačkih karata, udžbenika i glazbene škole. Govorio je i planovima u budućnosti te naglasio kako su u sljedećoj godini planirana dva nova projekta, rekonstrukcija nerazvrstanih cesta i revitalizacija stare škole.

U ime načelnika i gradonačelnika prisutne je pozdravio i čestitao Dan Općine načelnik Općine Kalinovac Branko Sobota, a čestitkama se uime Koprivničko-križevačke županije pridružio i zamjenik župana Darko Sobota te pri tom istaknuo kako je Općina Virje „sigurno jedna od perjanica općina ove županije po svom razvoju i napretku posljednjih godina“. Posebno je naglasio kako je Općina Virje i prva općina po društvenom radu u kojem sudjeluju svi  „od najmlađih pa do umirovljenika“.

Prilikom svečane sjednice dodijeljena su i javna priznanja, od čega su zlatnu plaketu dobili Franjo Perović za svoje likovno stvaralaštvo, vjeroučitelj Zlatko Bočkaj za prosvjetni rad, Katica Španiček za poticanje društvene djelatnosti, Slavko Potočnjak za humanitarni rad i Vladimir Tomec za rad u vatrogastvu dok je najveće priznanje, odnosno povelja Plašt svetog Martina dobio ugostitelj i kuhar Dražen Đurišević.

Svečanoj sjednici je prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, a nakon svečane sjednice održana je sveta misa zahvalnica u župnoj crkvi Sv. Martina.

Bogat program obilježavanja Dana Općine Virje završio bakljadom u dvorištu Dobrovoljno vatrogasnog društva Virje.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: http://epodravina.hr