Brojni vjernici proslavili blagdan sv. Nikole

Povodom blagdana sv. Nikole, u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Koprivnici održana je sveta misa koja je okupila brojne vjernike, a prisustvovali su joj i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, predstojnik Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Tihomir Kvakarić te saborski zastupnik Damir Felak.

Misu je predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak u suslavlju s domaćim svećenicima, a posebnost je bilo prisustvo djece koja su na taj način slavila svog zaštitnika svetog Nikolu.

Sveti Nikola rođen je u gradu Patari u Maloj Aziji (Liciji) u 3. st. poslije Krista, a tijekom cijelog svog života pomagao je siromašnima i potrebitima. Nakon škole postao je svećenik, želeći širiti ljubav kakvu je imao Isus za ljude, a kasnije je postao i biskup. Uz siromašne, bio je i zaštitnik mornara te djece, a uvijek se borio protiv nepravde i za ljubav prema bližnjemu u kojem je prepoznavao Boga. Umire 327. godine, a zbog turskih osvajanja tijelo mu je preneseno u talijanski grad Bari gdje se i danas časti i slavi. Nikola je život posvetio shvaćanju da je jedini životni put čovjeka – ljubav prema Bogu i bližnjemu, a s tom je ljubavi činio čuda i zbog nje je proglašen svetim.

Služba ureda župana