Bogatim programom započela proslava Dana Općine Ferdinandovac

Ferdinandovac je proslavu svog Dana Općine započeo već u četvrtak, 25. svibnja uz priredbu „Škola traži zvijezdu“, a program je nastavljen završnom priredbom Dječjeg vrtića Koštunica, otvorenjem likovne izložbe Dragutina Kovačića te predstavom „Pinokio“ Kulturne udruge „Tomislav Franjić“ Kalinovac. U nedjelju, 28. svibnja održana je likovna kolonija, vatrogasna vježba djece DVD-a Ferdinandovac i kulturno-zabavni nastupi ferdinandovačkih udruga, čemu su prisustvovali i župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota te domaćin, načelnik Općine Vjekoslav Maletić.

Župan je mještanima čestitao Dan Općine, zaželjevši im da „zajedništvom i predanim radom Ferdinandovac učine mjestom napretka, veće kvalitete života i zadovoljnih ljudi“ te je izrazio podršku Koprivničko-križevačke županije pri svim projektima važnim za život i djelovanje Općine. Također zahvalio Općini na dosadašnjoj suradnji te je pohvalio organizaciju programa proslave.

Predstava „Si na sud“ HKUD-a „Frankopan“ nasmijala je i oduševila okupljene, Udruga „Hrvatska žena“ u suradnji s Općinom, ostalim udrugama i sponzorima pripremila je zakusku, a zatim je održan koncert „Svetom Ferdinandu u čast“ u župnoj crkvi sv. Ferdinanda Kralja.

Proslava Dana Općine nastavlja se u utorak 30. svibnja, kada su na rasporedu polaganje vijenaca na ferdinandovačka spomen obilježja te bistu župnika Ivana Južaka, svete mise i prijateljska nogometna utakmica, dok će se u subotu 3. lipnja održati prvenstvena nogometna utakmica NK Ferdinandovca i NK Omladinca Herešin, a ujedno i proslava naslova prvaka 2. ŽNL.

Služba ureda župana