Blagdan Velike Gospe svečano proslavljen diljem Županije

Blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velika Gospa slavi se svake godine 15. kolovoza kada brojni vjernici hodočaste u marijanska svetišta, tako je i danas svetkovina svečano proslavljena procesijama i misnim slavljima u mnogim župama naše Županije.

Posebno svečano danas je bilo u Molvama na euharistijskom slavlju u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, jer je proslavljena 550. obljetnica od nastanka čudotvornog kipa Majke Božje Molvarske. Središnje misno slavlje predvodio je varaždinski biskup mons. Bože Radoš na vanjskom dijelu Marijina svetišta, kojem su uz brojne vjernike prisustvovali predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i načelnik Općine Zdravko Ivančan.

U križevačkom kraju blagdan Velike Gospe je svečano proslavljen u župi Blažene Djevice Marije Žalosne i sv. Marka Križevčanina u Križevcima, Gornjoj  Rijeci i Glogovnici. Euharistijskom slavlju u župnoj crkvi Uznesenja B.D.M u Glogovnici koju je predvodio župnik Josip Vragović, župnik župe svetoga Martina biskupa iz Brezničkog Huma prisustvovao je i župan Darko Koren.

Obilježavanje blagdana Velike Gospe u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Močilama, započelo je zavjetnom procesijom od kapelice sv. Jožefa na Varaždinskoj cesti i nastavljeno svečanom koncelebriranom misom u dvorištu Župe u Močilama koju je predvodio mr. sc. Ivan Rak, kancelar Varaždinske biskupije. Vjernicima u Močilama pridružili su se i zamjenik župana Ratimir Ljubić te saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: drava.info, epodravina.hr, prigorski.hr