Blagdan Velike Gospe svečano proslavljen diljem Županije

Blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velika Gospa slavi se svake godine 15. kolovoza kada brojni vjernici hodočaste u marijanska svetišta. Ova je svetkovina jučer proslavljena procesijama i misnim slavljima u mnogim župama naše Županije, u posebnim okolnostima zbog epidemije koronavirusa.

Župan Darko Koren prisustvovao je tradicionalnoj procesiji i svečanom misnim slavlju u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Glogovnici, dok je zamjenik župana Ratimir Ljubić sudjelovao u misnom slavlju u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Močilama, koje je predvodio prečasni Ivan Rak, kancelar Varaždinske biskupije. Prije same svete mise u Močilama organizirana je tradicionalna zavjetna procesija.

U križevačkom kraju blagdan Velike Gospe proslavljen je i u župi Blažene Djevice Marije Žalosne i sv. Marka Križevčanina u Križevcima te u Gornjoj  Rijeci.

Mnoštvo vjernika hodočastilo je i u Molve, gdje je središnje misno slavlje održano u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije, kojemu je uime Županije prisustvovao pročelnik Darko Masnec. Prije mise također je održana tradicionalna procesija, a predvodio ju je papinski nuncij, odnosno papinski poslanik mons. Giorgio Lingua.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: drava.info, epodravina.hr, prigorski.hr