Bal male lige protiv raka u Virju

Volonteri OŠ prof. Franje Viktora Šignjara upriličili su 1.BAL MALE LIGE  protiv raka Koprivničko – križevačke županije i zaradili 6,683.00 kuna.

Ovu humanitarnu akciju proveli su 23. travnja, u petak navečer u Društvenom domu u Virju, sjajno se zabavili i prikupili sredstva za Ligu. Bio je to prvi Bal Male lige, ali i prvi bal uopće. Mala liga osnovana je dolaskom mr. Dražena Podravca u predsjedništvo i po riječima predsjednice Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije dr. Marije Sačer jedinstvena je u Hrvatskoj.

Osim skupljenih značajnih financijskih sredstava brojni su pozitivni učinci ovoga Bala. U pripremama su bili uključeni i učenici, pozvani su i uključeni u rad svi predsjednici društava i udruga. Potvrda je to prepoznatljivog virovskoga duha zajedništva i suradništva. Veliku su potporu i pomoć volonteri dobili od djelatnika Općine Virje, kao i od načelnika Mirka Peroka. Nezaobilazna je podrška i predsjednika općinskog vijeća i predsjednika ŠD-a  Podravac Mirka Lukića, ali je jednako tako hvale vrijedan svaki pojedinačni trud združen u zajedništvo glumaca, vatrogasaca, Rusanovaca, djelatnika firme Prostor, članova Družbe Braća hrvatskoga zmaja, Društva Naša Djeca, virovske podružnice Hrvatskog društva za osteoporozu te udruga s područja Općine Virje – žena iz Šemovaca, Miholjanca, Hampovice te DVD-a Donje Zdjelice. Virovske domaćice donirale su kolače, a pekar Begović je pekao odojke bez naknade te donirao kruh. Ruže smo došle iz bjelovarske cvjećarnice Marina kao i iz poznate Mimoze. Cvijeće za dekoraciju stolova i dvorane donijeli su sami učenici. Dr Željko Ljubić darovao je također dio sredstava, a sastav Zlatne strune bez naknade je svirao i zabavljao brojne goste.

Hvala svima koji su pridonijeli uspješnom ostvarenju ove humanitarne akcije! 

Marica Cik Adaković, prof.
ravnateljica