Adaptira se bivša zgrada Zavoda za javno zdravstvo na Florijanskom trgu u Koprivnici

Župan Darko Koren zajedno sa svojim zamjenikom Darkom Sobotom, ravnateljicom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Željkom Kolar i ravnateljem Zavoda za prostorno uređenje Zlatkom Filipovićem obišao je u ponedjeljak 27. veljače bivše prostore Zavoda za javno zdravstvo na Florijanskom trgu u Koprivnici.

Unutrašnjost ove zgrade se obnavlja, a prostori na prvom katu i potkrovlju predviđeni su kao sjedište nekoliko županijskih ustanova i službi koje su trenutno raspoređene na raznim adresama diljem grada. Tako će uz Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Koprivničko-križevačke županije tijekom godine u nju useliti i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima.

Sredstva za adaptaciju osigurala je Koprivničko-križevačka županija te se očekuje da bi preko 200 kvadrata novih prostora moglo biti u potpunosti prenamijenjeno za nešto više od 200.000 kuna. Trenutno su u tijeku soboslikarski i parketarski radovi, a župan Koren je njihovom dinamikom i kvalitetom izuzetno zadovoljan. Očekuje se da će u nove prostore svi korisnici useliti u prvom dijelu 2012. što će uvelike poboljšati uvjete rada za zaposlenike i omogućiti još efikasniju uslugu za građane.