757. rođendan Grada Križevaca

 

 

 

Danas Križevci slave Dan grada, svečanoj sjednici povodom Dana grada nazočio je u ime Koprivničko-križevačke županije župan Darko Koren sa suradnicima.
U vrijeme recesije u Križevcima se radi i gradi više nego ikada, a zasluge za to imaju temelj i u četverogodišnjoj slozi Gradskog vijeća, u kojem je 17 od 19 vijećnika mislilo isto za dobrobit svojega grada, rekao je gradonačelnik Branko Hrg na svečanosti u povodu 757. rođendana Križevaca.

Na svečanosti su uručena javna priznanja Grada Križevaca, počasnim građanima proglašen je liječnik i autor više knjiga Franjo Husinec, te glavni urednik ‘Glasa Koncila’ prečasni Ivan Miklenić. Nagradu za životno djelo primio je poznati likovni umjetnik, umirovljeni prosvjetar Ivan Nemet, a gradske plakete dekan Visokog gospodarskog učilišta Vinko Pintić, Gradsko društvo Crvenog križa i Hrvatske vode. Priznanja Grada primili su Klub liječenih alkoholičara, DVD Glogovnica, mjesni aktivisti u Bukovju Stjepan Sokač i u Vojakovcu Milutin Milošević, te učiteljica Marija Miloš. Posebno  gradsko priznanje uručeno je tvrtki ‘Plastika Nova’.
Na križevačkim ulicama, petkom ionako krcatima mnoštvom, Dan grada dozvao je još više stanovnika grada i okolice, a svoje zasluge za to imali su branitelji Udruge ‘Sveti Marko Križevčanin’, koji su na Nemčićevom trgu priredili natjecanje u kuhanju fiš paprikaša, kao i sportske susrete u Domu Hrvatske vojske, zatim atletičari koji su nastupili na 24. utrci ulicama grada, te puhači Gradske glazbe Ston i Gradskog puhačkog orkestra Križevci.