2nd meeting of the Youth Regional Network

Mladi predstavnici Koprivničko-križevačke županije sudjelovali su na drugom sastanku Regionalne mreže mladih Skupštine europskih regija ( Assembly of European Regions – Youth Regional Network). Bojan Tucaković i Nikola Pandurić iz Županijskog savjeta mladih na dvodnevnom sastanku 20.-22. svibnja u mjestu Krzyzowa u Poljskoj pridružili su se 60-ak drugih predstavnika iz 30-ak regija u raspravama o pitanjima i problemima mladih. Kroz rad u plenarnim sjednicama i radnim odborima debatiralo se o održivom razvoju, profesionalnom životu i poduzetništvu mladih, kulturi i edukaciji, zdravstvenim i socijalnim pitanjima te komunikaciji i medijima. Usvojen je strateški program Regionalne mreže mladih za 2009.-2010. i izabrana prva predsjednica kojom je u uzbudljivom nadglasavanju i neizvjesnim izborima postala Charlotte Kude iz francuske regije Ile-De-France.

Nikola Pandurić sudjelovao je u radu Odbora za održivi razvoj i izabran za predsjednika odbora i time ušao u Predsjedništvo mladih Regionalne mreže mladih, a Bojan Tucaković sudjelovao je u radu Odbora za zdravstvena i socijalna pitanja.

Iz Hrvatske su uz predstavnike Koprivničko-križevačke županije sudjelovali i predstavnici Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Zagrebačke županije.

Sastanci Regionalne mreže mladih Skupštine europskih regija odvijat će se u polugodišnjim periodima tako da je sljedeći najavljen za listopad ili studeni 2009. godine u Parizu.