2. izbor najuzornije seoske žene Koprivničko-križevačke županije

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova poziva žitelje na priredbu  2. izbora najuzornije seoske žene Koprivničko-križevačke županije, koja će se održati u subotu 8. rujna u Sportskoj dvorani u Virju, s početkom u 18 sati.

Na inicijativu predsjednice Verice Rupčić, u dogovoru i uz podršku Županije, PZRS organizira po drugi puta ovu izuzetno lijepu, raskošnu i značajnu priredbu, kojom se želi dati dužna pažnja ženama koje žive i rade u seoskim domaćinstvima te proizvode hranu, a ujedno su i nositeljice kulturnih i društvenih aktivnosti jer su uključene u rad raznih udruga, pa time doprinose kvalitetnijem životu u svojem okruženju. To je i prilika da se pokaže sve ono što rade i čime se bave naše seoske žene na svojim gospodarstvima, kao i svakodnevni život sa svim posebnostima našega kraja te tradicija i bogatstvo kulturne baštine Podravine i Prigorja.

Program počinje u 16 sati predstavljanjem natjecateljica na izložbenim štandovima, koje će ocjenjivati žiri te degustacijom za posjetitelje. Od 17 do 18 sati će se pripremiti svečana povorka svih natjecateljica, koje će u pratnji članova HPD Ferdo Rusan te predstavnika svih udruga koje djeluju na području općine Virje i gostiju, mimohodom proći ulicama Virja. U 18 sati počinje program izbora najuzornije seoske žene Podravine i Prigorja, u kojemu će biti predstavljena svaka kandidatkinja. U zabavnom dijelu programa će nastupiti HPD Ferdo Rusan, tamburaški sastav i Plesni studio No 1 iz Đurđevca. Oko 20,30 se očekuje proglašenje rezultata izbora. Program će završiti večerom i druženjem natjecateljica s pratnjom te uzvanika i gostiju u Društvenom domu u Virju.

Na Izboru sudjeluje 18 kandidatkinja: Vesna Antolić iz Drnja, Marina  Balija iz Kunovca, općina K.Ivanec, Nevenka Balog iz Herešina, grad Koprivnica, Brigita Benjak iz Peteranca, Jela Bregovec iz Podravskih Sesveta, Dragica Brnica iz Ribnjaka, općina Rasinja, Željka Čagran iz Virja, Brankica Foruglaš iz Ždale, općina Gola, Slavica Gabaj iz Koprivničkih Bregi,  Vesnica Jakupić iz Koprivničkog Ivanca, Andjela Kranjec iz Kloštra Podravskog, Brankica Međimorec iz Apatovca, grad Križevci, Jasminka Miklić iz Kalinovca, Mirica Petras iz Novigrada Podravskog, Nada Sedmak iz Đurđevca, Nada Špoljarić iz Čepelovca, grad Đurđevac, Nadica Štefoković iz Ferdinandovca, Marjana Vrlec iz Sigeca, općina Peteranec.

Predsjednica PZRS-a: Verica Rupčić