13. Dani plemstva u Gornjoj Rijeci

U organizaciji Udruge Potkalnički plemenitaši, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Općine Gornja Rijeka započeli su u petak 10. kolovoza 13. Dani plemstva u Gornjoj Rijeci. Otvaranju sada već tradicionalne manifestacije prisustvovao je župan Darko Koren, direktor TU TZ KKŽ Zdravko Mihevc i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Denis Maksić.

Manifestacija je započela svečanom povorkom iz centra Gornje Rijeke prema osnovnoj školi gdje je održan izbor najplemkinje, najprinceze i najprinca uz plesni nastup skupine Udruge Potkalnički plemenitaši. Za najplemkiju izabrana je Lucija Banovec iz Bedenice, Zagrebačka županija, a za njene pratilje Magdalena Guzalić i Magdalena Pečnik iz Pofuka. Najprinceza je Jasmina Funtak iz Svetog Petra Orehovca, a pratilje Iris Berend iz Gornje Rijeke i Ana Orak iz Dropkovca. Najprinc ove godine je Šimun Šabjan iz Dropkovca.

‘Dani plemstva’ još nisu gotovi, program se nastavlja 15. kolovoza 2012. na blagdana Velike Gospe „španciranjem“ pobjednika centrom Gornje Rijeke, svečanom Svetom misom i malonogometnim turnirom.