1200 branitelja na natjecanju u Koprivnici

U Koprivnici je 5. i 6. listopada održano 17. Državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Ovo natjecanje organizirala je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i Koprivničko-križevačke županije.

U dvodnevnim susretima branitelji su se natjecali u sportskom ribolovu, streljaštvu, stolnom tenisu, malom nogometu, povlačenju konopa, kuglanju, šahu i elektronskom pikadu. Ukupni pobjednik natjecanja bili su dragovoljci iz Sisačko-moslavačke županije, dok su branitelji iz Koprivničko-križevačke županije osvojili četvrto mjesto.

Svečano otvorenje 17. Državnog športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata održano je u subotu 6. listopada na Zrinskom trgu u Koprivnici, gdje se okupilo oko 1200 branitelja iz cijele Hrvatske. Otvorenju su između ostalih prisustvovali predsjednik Udruge Đuro Dečak, gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak, župan Darko Koren i njegovi zamjenici Ivan Pal i Darko Sobota.