Župan na Danu Bjelovarsko-bilogorske županije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Svečana sjednica Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije prošlog je vikenda održana u Domu kulture u Bjelovaru, a odazvali su se brojni uzvanici, među kojima i župan Darko Koren.

Predsjednik Županijske skupštine Mario Preskočil upoznao je okupljene s radom Skupštine u proteklih godinu dana, a kao najvažnije odluke izdvojio je one vezane uz realizaciju povlačenja sredstava iz europskih fondova, izmjenu prostornog plana te one koje su rezultirale velikim investicijama u zdravstvu i školstvu.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs zahvalio je svima na dolasku te kazao: „Gospodarstvo županije ključ je ostanka i opstanka ljudi ovoga kraja. Brojke rastu iz godine u godinu u to pokazuju i pokazatelji za prošlu godinu. Povećan izvoz, pozitivna platna bilanca, činjenica da i dalje raste broj zaposlenih te rast plaća. Imamo niz investicija u gospodarstvu koje bi mogle doseći i do milijardu kuna ako sve investicije budu provedene kako je planirano.

Župan Darko Koren uputio je čestitke te poručio: „Bilo mi je drago vidjeti i čuti izlaganje o uspjesima vaše županije, a kao susjedne županije izuzetno se cijenimo, poštujemo i nadopunjujemo. Iskoristit ću priliku i zahvalit kolegi Bajsu na sve boljoj suradnji posljednjih godina, a ono što smo danas čuli pokazatelj je toga da ova županija sve više napreduje u svakom segmentu. Čestitam vam na tome i želim vam da svoj razvojni put nastavite u planiranoj dinamici.

Dan Bjelovarsko-bilogorske županije čestitali su i izaslanik Predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, saborski zastupnik Miro Totgergeli kao izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora te izaslanica Predsjednice Republike Hrvatske, savjetnica za strateške politike, odnose sa Hrvatskim saborom i Vladom RH Mirjana Hrga.

U sklopu svečane sjednice održan je i prigodni glazbeni program te su dodijeljena županijska odličja: povelje Bjelovarsko-bilogorske županije, plakete Tihomir Trnski i medalje Bjelovarsko-bilogorske županije za postignute rezultate na području gospodarskog i društvenog života, na području obrazovnog, kulturnog i sportskog, kao i za izuzetan doprinos u demokratskom usmjerenju i promicanju ugleda Bjelovarsko-bilogorske županije.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: bjelovar.info