Sastali se članovi županijskog Savjeta za razvoj civilnog društva

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U srijedu, 10. travnja u prostorima Županijske uprave sastali su se članovi Savjeta za razvoj civilnog društva u Koprivničko-križevačkoj županiji. Sjednicu je vodio predsjednik Savjeta Robert Vulić, a prisustvovao joj je i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je pohvalio Savjet na predanom radu.

Na sjednici je predstavljena nova članica koja dolazi iz reda predstavnika Ureda državne uprave U Koprivničko-križevačkoj županiji, a zatim je usvojeno Izvješće o radu za prošlu godinu. Također je razmotren prošlogodišnji natječaj za udruge, a osvrnulo se i na objavljene natječaje koji su završili 5. travnja te se sad kreće u postupak otvaranja i ocjenjivanja prijava.

Natječaji i planirana sredstva za ovu godinu:

  1. Natječaj za sufinanciranje programa/projekata udruga s područja odgoja, obrazovanja i slobodnih aktivnosti za 2019. godinu – 115.000,00 kuna.
  2. Natječaj za sufinanciranje udruga Domovinskog rata za 2019. godinu – 240.000,00 kuna.
  3. Natječaj za sufinanciranje programa/projekata udruga umirovljenika u 2019. godini – 220.000,00 kuna.
  4. Natječaj za sufinanciranje programa/projekata udruga s područja zdravstva i brige o osobama s invaliditetom u 2019. godini – 150.000,00 kuna.

Na sjednici se još raspravljalo o donošenju novog Pravilnika o financiranju programa i projekata udruga, a zabilježeni su i prijedlozi i sugestije članova.

Služba ureda župana