Preventivna kampanja „Poštujte naše znakove“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ovogodišnja preventivna akcija „Poštujte naše znakove“ održana je u Osnovnoj školi „Grgura Karlovčana“ u Đurđevcu u organizaciji Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave koprivničko-križevačke.

U okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa  Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s partnerima kontinuirano provodi preventivne aktivnosti s ciljem zaštite djece kao jedne od najranjivijih skupina u prometu te provodi brojne aktivnosti senzibilizacije šire javnosti o važnosti pravilnog ponašanja u prometu.

Podršku programu dala je potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić, gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči, načelnik Policijske uprave koprivničko–križevačke Vjekoslav Štimac sa suradnicima, čelnici lokalne samouprave i mnogobrojni partneri.

Program je bio za učenike prvih i drugih razreda, koje je u uvodnom djelu pozdravio policijski službenik za prevenciju Službe prevencije Ravnateljstva policije Mario Salopek i to scenskim prikazom „Koracima malim zakoračimo u svijet prometa“. Na prigodan način je  educirao i informirao najmlađe sudionike u prometu o prometnoj kulturi i poštivanju prometnih znakova i propisa. Djeca su s velikim veseljem pratila i sudjelovala u interaktivnoj edukativno-scenskoj predstavi „Đak veseljak i prometni znak“, u izvedbi glumaca Hrvatske glazbene mladeži.

Djeca su educirana na interaktivnim radionicama Gorske službe spašavanja – Stanice Koprivnica, Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac, Hitne pomoći Doma zdravlja Đurđevac, Gradskog društvo Crvenog križa Đurđevac, kao i Prometne i Interventne policije. Tom prilikom su upoznati s poslovima i radnjama te na koji način spomenute službe koriste opremu u svom radu.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KKŽ

Izvor fotografija: Danijel Domišljanović