Nastavljena 7. sjednica Županijske skupštine

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Članice i članovi Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije u četvrtak, 24. svibnja okupili su se na nastavku 7. sjednice Županijske skupštine, kako bi raspravljali o 21 točki dnevnog reda.

Sjednicu je otvorio predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, a zatim je zamjenik župana Ratimir Ljubić informirao članove o stipendiranju i kreditiranju studenata za 2017. godinu, gdje je naglasio kako je temeljem Odluke o broju, visini i roku isplate stipendija za studente s područja Koprivničko-križevačke županije i Odluke o deficitarnim zanimanjima na području Koprivničko-križevačke županije za akademsku godinu 2017./2018., Povjerenstvo za stipendiranje studenata raspisalo javni natječaj za dodjelu 20 stipendija u mjesečnom iznosu od 700,00 kuna, odnosno 8.400,00 kuna godišnje.

Članovi su zatim razmatrali Informaciju o realizaciji Programa javnih potreba u kulturi za prošlu godinu, Informaciju o realizaciji Programa udruga građana, također za prošlu godinu, kao i Izvješće o radu Savjeta za razvoj civilnog društva koje je predstavio predsjednik Savjeta Robert Vulić. Ujedno je usvojeno i Izvješće o provedbi Akcijskog plana za socijalno uključivanje Roma u Koprivničko-križevačkoj županiji za razdoblje od 2017. do 2020. godine, za 2017. godinu, te je donesena Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o izvršavanju Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2018. godinu.

Temeljem usvojene Odluke o izmjeni Odluke o osnivanju PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, mijenja se ime ustanove te glasi PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Također su donesene Odluka o imenovanju Stručnog povjerenstva za dodjelu koncesija za izgradnju distribucijskog sustava plina na području Općine Rasinja i Odluka o osnivanju Koordinacijske radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja te su usvojeni Zaključak o prihvaćanju Odluke o izmjena Društvenog ugovora trgovačkog društva s ograničenom odgovornošću „Piškornica“ d.o.o. regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske i Odluka o mjerama čuvanja i zaštite šuma, provođenja šumskog reda te zabrane loženja otvorene vatre i paljenje drvenog ugljena za šume i šumsko zemljište šumoposjednika na području Koprivničko-križevačke županije.

Članovi su donijeli i Odluku o otpisu dijela potraživanja Koprivničko-križevačke županije po Programu za poticanje razvoja malog gospodarstva za 2000. godinu (Program „Gruda snijega“), Odluku o otpisu dijela potraživanja Županije po kreditima odobrenim od strane Županije za kreditiranje otkupa junica, Odluku o otpisu dijela potraživanja Županije po kreditima odobrenim od strane Županije za poduzetničke projekte žena i mladih za 2003. godinu te dopune Programa 1016: RURALNI RAZVOJ.

Prema dnevnom redu, doneseno je i Rješenja o izmjeni Rješenja o imenovanju predsjednika i članova Odbora za zdravstvo, socijalnu skrb, umirovljenike i osobe starije životne dobi, osobe s invaliditetom i socijalnu uključenost, Zaključak o usvajanju Izvještaja o korištenju sredstava Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2018. godinu – Proračunska zaliha za siječanj, veljaču i ožujak, Zaključak o davanju ovlaštenja županu za davanje u najam dijagnostičko-terapijske i ostale medicinsko-tehničke opreme Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije te Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku o darovanju nekretnine u vlasništvu Osnovne škole Sidonije Rubido Erdὂdy Gornja Rijeka Općini Gornja Rijeka u svrhu izgradnje dječjeg vrtića. Članovi su usvojili i Rješenje o izmjeni Rješenja o izboru predsjednika, potpredsjednika i članova Odbora za financije i proračun.

Sjednica je završila pitanjima i prijedlozima članova, a predsjednik Pintar na kraju je zahvalio članicama i članovima Skupštine  na  suradnji i konstruktivnim raspravama.

Služba ureda župana