Najava: Aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, u četvrtak, 23. studenoga na tržnici u Đurđevcu, u suradnji s Udrugom Hera, održat će javnu akciju u okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

Javna akcija bit će održana u sklopu projekta “Podrška žrtvama i svjedocima“ koji provodi Hera, a njezin je cilj je podizanje svijesti u javnosti o problematici nasilja nad ženama, ali i povećanje dostupnosti informacija o mogućnostima zaštite, pomoći i podrške osobama koje doživljavaju nasilje. Tijekom javne akcije građani će moći dobiti informacije o načinu prijave nasilja, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku te će se dijeliti letci i edukativni materijali svih sudionika.

Također, Povjerenstvo sa svojim partnerima Policijskom upravom koprivničko-križevačkom i Udrugom osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice organizira, kao inovativnu aktivnost jedinstvenu u Hrvatskoj, parlaonicu pod nazivom “USUDI SE, POKRENI SE! Reci NE nasilju!”, koja će se održati u petak 24. studenoga u 10 sati u dvorani Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica.

Na parlaonicu su pozvane  institucije i udruge koje se bave problematikom nasilja, kao i srednje škole te suradnici i partneri, kako bi dali svoj doprinos u borbi protiv nasilja nad ženama, ali i borbi protiv svih ostalih oblika nasilja u društvu.

Služba ureda župana