Zastupnik Plenković posjetio županijsku upravu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković danas je posjetio županijsku upravu u kojoj su ga dočekali župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ivanom Palom te saborskim zastupnicima Brankom Hrgom i Damirom Felakom.

Župan  je ukratko prezentirao najznačajnije projekte provedene unazad nekoliko godina na području Koprivničko – križevačke županije  u gospodarstvu i školstvu s naglaskom na povlačenje sredstava iz europskih fondova.  „Uglavnom riječ je o manjim projektima, ali vrlo značajnim u educiranju i usavršavanju metodologije pisanja EU projekta“ rekao je župan te istaknuo kako trenutno „Koprivničko-križevačka županija sa jedinicama lokalne samouprave priprema oko 290 projekata ukupne vrijednosti preko 2,5 milijardi kuna, od toga su za 69 projekata ukupne vrijednosti 393 milijuna kuna već ishođene građevinske dozvole“.

Razgovaralo se i o projektima od posebnog značaja za Županiju posebno projekta „Piškornica“ te je dogovoreno kako će zastupnik Plenković pomoći u daljnjoj komunikaciji s Europskom komisijom oko realizacije samog projekta.

Nezaobilazne teme u Županijskoj upravi bile su i trenutačno stanje u poljoprivredi te najvećoj prehrambenoj industriji Podravci, ali i o važnosti razvoja malog i srednjeg poduzetništva koje je najžilaviji dio gospodarstva na ovom području.

Služba ureda župana