Tiskan kodeks savjetovanja sa zainteresiranom javnošću

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Na inicijativu Antikorupcijskog povjerenstva i Savjeta za razvoj civilnog društva u Koprivničko-križevačkoj županiji, Županijska skupština donijela je Kodeks savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja i provedbe općih i drugih akata Koprivničko-križevačke županije LINK . Kodeks ima za cilj doprinijeti razvoju civilnog društva i jačanju demokracije u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Savjetovanje i uključivanje javnosti u postupak donošenja propisa/općih akata/programa provodi se u svrhu prikupljanja informacija o interesima, stavovima i prijedlozima zainteresirane javnosti, vezanim uz određenu javnu politiku, program ili opći akt Koprivničko-križevačke županije.

Radi upoznavanja šire javnosti s mogućnostima uključivanja i sudjelovanja u postupcima donošenja pojedinih akata, Koprivničko-križevačka županija tiskala je spomenuti Kodeks. On će biti, u prvom redu, podijeljen svim udrugama civilnog društva koje djeluju na području Koprivničko-križevačke županije, a potom i ustanovama te trgovačkim društvima na našem području kao i svim zainteresiranim građanima.

Na današnjem radnom sastanku u prostorijama Koprivničko-križevačke županije, a povodom detaljnije razrade provedbe postupaka savjetovanja, sastali su se Sonja Hlebar, predsjednica Savjeta za razvoj civilnog društva u Koprivničko-križevačkoj županiji, Tomislav Babić, predsjednik Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije, Helena Matica Bukovčan, koordinatorica za provođenje postupaka savjetovanja u Koprivničko-križevačkoj županiji te pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine, župana i opće poslove Marina Horvat Pavlic.

Više informacija o aktualnim postupcima savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u Koprivničko-križevačkoj županiji moguće je dobiti na www.arhiva.kckzz.hr/uprava/savjetovanje-sa-zainteresiranom javnoscu/

 Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.