Županijski Savjet mladih održao 12. sjednicu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, sa suradnicima prisustvovali su 12. sjednici Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije održanoj u prostorijama Županijske uprave.

Sjednicu je otvorio predsjednik županijskog Savjeta mladih Dario Car, nakon čega je sve okupljene pozdravio župan, koji je naglasio kako Koprivničko-križevačka županija podržava sve aktivnosti Savjeta te zaključio: „Mislim da su aktivnosti i djelovanje Savjeta mladih na jednoj primjerenoj razini.“

Drago mi je sudjelovati u Vašem radu“, istaknula je predsjednica Županijske skupštine, koja se ukratko osvrnula i na nedavno održani Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije, a u kojem je sudjelovao i član Savjeta Željko Franjo.

img_2491mZamjenik predsjednika Savjeta Željko Jurković ukratko je predstavio projekt na temu kako volontiranje u srednjim školama utječe na izbor profesionalnog zvanja, a koji će se prijaviti na Poziv Europskog socijalnog fonda „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“. Dodao je kako su partneri u projektu Koprivničko-križevačka županija, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci te udruga iz Slavonskog Broda koja provodi program lokalnog volonterskog centra. U sklopu projekta planira se provesti istraživanje u suradnji s Učiteljskim fakultetom, a izradit će se i Strategija razvoja srednjoškolskog volontiranja te na koji način volontiranje utječe na izbor profesionalnog zvanja. Zahvaljujući projektu zaposlile bi se četiri mlade osobe, a projekt će se financirati iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85 posto te iz proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 15 posto.

Jedna od tema sjednice bila je i donošenje Programa rada i Financijskog plana Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije za 2017. godinu što je jednoglasno prihvaćeno.

Služba ureda župana